This content requires Adobe Flash Player.
Built on Flash Panorama Player.
Szűrők
Kémes

E terület első lakóira utaló leletek a bronzkor késői szakaszából valók. A római időkben itt élőkre utaló lelet egy feltárt sír volt.

A község nevének első írásos említése 1077-1095 közötti időkből való, a Rád (Dráva) birtok I. László király kori határjárásban tűnt fel Kemus néven, 1177-ben pedig Kemes alakban említik. A határjárásban körülhatárolt uradalom 5 mai falu: Tésenfa, Kémes, Csehi, Szerdahely és Kovácshida területét ölelte fel, pontosan követve ezek mai határát.

Még a tatárjárás előtt kerülhetett a Kán nemzetséghez tartozó Siklósiak kezére, mert egy 1251-ben a két Kémesen (Nagy- és Kiskémes) és uradalmán mint öröklött birtokukon osztoztak, amely Simon fia Gyulának jutott.

A középkori település az 1333-1335 közötti pápai tizedjegyzékben önálló plébániaként szerepel, s papja 1335-ben 12 báni pápai tizedet fizetett.

A török uralom ideje alatt végig lakott volt, lakói azóta is magyarok. A község református temploma 1800 körül épült, festett karzata 1826-ból való. Forrás

Hírdetések
 Felkerült a villányi Bock pince és panzió a borút szűrő alá. A túra segítségével 12 helyszínt barangolhatunk be a pincétől a wellnesz részlegen át a vendéglőig. 
Idén kiemelt figyelmet szentelünk a Villány-Siklós borút hangulatos bemutatására.  A helyszínek sorát az év folyamán szeretnénk bővíteni, rendezvények, bornapok, fesztiválok alkalmával, hogy Villány és Siklós igazi pezsgésében, hangulatában legyen látható.
 

Ezen a héten a sellyei Draskovich kastély került fel oldalunkra. Az 5 panorámkép segítségével bejárjató a kastély és a hozzá tartotó 7,5 hektáros arborétuma is hatalmas mamutfenyőivel, platánjaival, homokon is jól növekedő akácfáival. Ebben a csodás parkban Kanadától Kínáig a világ majd valamennyi jellegadó fenyőféléje felsorakozik. 
4 panorámaképből újabb túra született, mely a Nagyharsányi szoborparkot hivatott méltón bemutatni.
A Szársomlyó-hegyen, az elhagyott kőbányateknőben 1968-ban jött létre a szabadtéri műterem és a szoborpark . A parkban a művésztelepre meghívott magyar és külföldi szobrászok munkái láthatók. Egy kiadós séta a szoborparkban meggyőzően bizonyítja, hogy az egykori kőfejtő "otthonává" vált az alkotásoknak - hiszen a környékről származó kőből olyan művek születtek, amelyek életre kelnek e nagyvonalú térben.
Örömmel tudatjuk látogatóinkkal, hogy bővült lovastúra ajánlatunk. A 9 panorámaképből álló túra Mohácsra kalauzol el bennünket. A Pegazus Lovas panzióban a lovak szerelmeseinek lehetőségük nyílik megismerkedni a lovaglás alapjaival, díjugratással, sétakocsikázással, túra-és tereplovaglással.

Újabb panorámakép került fel Szigetvárról, melyen a török elleni küzdelmek jelképévé vált Szigetvári Vár bejáratát láthatjuk.
A hétvégétől Szigetvár is megjelent térképünkön. Lefotóztuk Vanyúr István szobrászművész Kossuth szobrát , a Zrínyi Téren az Oroszlán szobrot valamint Ali pasa dzsámiját .
Felkerült az első túra a lovastúra kategóriában. Aki szereti a természetet, és van kedve magamögött hagyni a város zaját látogasson el Gyűrűfűre . Az idilli környezet a természet és az állatok közelsége emlékezetes kikapcsolódást fog nyújtani. Ha a panorámaképen középen alul a kis ikonokra kattintunk, megnézhetjük mi történik az istállóban.

Újabb képekkel bővült a városképek kategória. Felkerült a Jókai Mór tér és a Színház tér .

A hét fejlesztésekkel telt. Az oldal megtekintéséhez Firefox böngészőt ajánlunk, de az Internet Explorerre való optimaizálást is megkezdtük. Már a Wikipedia szabad enciklopédia oldlairól is elérhetőek a köztéri panorámák. Tervezzük egy baráti fórum kialakítását is a régió fejlesztésére vonatkozó ötlet börzével kiegészítve.

A Dráva Hotel Thermal Resort , Harkány egyik legújabb wellness hotele négycsillagos besorolással büszkélkedhet. 89 szobával várja a kikapcsolódni vágyókat.

Újabb három panoráma árulkodik Bóly hangulatáról.

A villányiak városháza előtt elterülő hangulatos köztere is lencsevégre került.

Új képek a városképek kategóriában! Fotográfusunk Siklóson készített képeket a várról, közterekről egy kis ízelitőt adva a város történelmi múltjáról és jelenéről.

 


Akciónk keretében újabb 38 panoráma fog felkerülni az oldalra. Megkezdtük a tárgyalásokat a helyi önkormányzatokkal, így bővülni fog a városképek témakör is. Bízunk abban, hogy egy-egy hangulatos képpel kicsalhatjuk vidékre az érdeklődőket.


Állandóan bővülő szűrőinken már a Borút cimke is megjelent. Az első képen a Wunderlicht Pincészet lenyűgöző lovagterme látható. Ezt a föld alatt kialakított különleges hangulatú termet valóban érdemes felkeresni, ha az ember Villányban jár.


Vendégházak kerültek fel Sasrétről és Nagymátéról . A gyönyörű képek magukért beszélnek és biztos kikapcsolódással kecsegtetnek távol a város zajától. Mindkét túra több panorámából épül fel, az alaprajz segítségével könnyen bejárható az épület és környéke. Próbálja ki a teljes képernyős nézetet is a 4 kis nyílra kattintva a panoráma bal alsó sarkában.


Nézze meg a mamutot közelről!

Újabb túrával lett gazdagabb az oldal. Felkerült a Mecsextrém park kaland parkja egyedi térképes navigációval. A park mászó fallal, nyári bobbal, quadokkal, és még rengeteg játékkal várja a kalandra éhes érdeklődőket.

Felkerült első panoráma túránk. A Mecsek Zrt. mészkemencei vendégházának virtuális túrája 11 képből áll. Az érdeklődő az előugró térkép vagy logókra kattintva járhatja be az épületet. Érdekessége a túrának, hogy a halastónál, ha a kis holdra kattintunk megnézhetjük, milyen a hangulat éjszaka. A túra teljes képernyős nézetben is megtekinthető.


A mai nappal elindítottuk honlapunkat. Az angolul és németül is elérhető virtuálpécs.hu célja a Dél-Dunántúl mint turisztikai régió színvonalas bemutatása, idegenforgalmi fellendítése.

Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program nagyszerű lehetőség arra, hogy térségünk felhívja magára a figyelmet. Vállalkozásunk célja, hogy bemutassuk a régiót, mint turisztikai célpontot.

A három nyelven működő virtuálpécs.hu gömbpanorámák segítségével mutatja be a térség nevezetességeit, látnivalóit, vállalkozásait. Az idelátogató turisták a térkép, és fotók segítségével könnyebben tervezhetik meg szabadidejüket, nagyobb biztonsággal választhatnak szálláshelyet, éttermet, kulturális programokat.

 


Várjuk jelentkezését az info@virtualtura.hu címünkre.
www.virtualtura.hu
További panoráma helyszinek
Boutique Hotel Sopiane ****
Községház Bóly
Pegazus lovasfarm & panzió
Partnereink
Linkek
Ametiszt Hotel Amstel Café Hotel Hotel Baranya, Harkány Bock borászat Községház Bóly A Borozó Boutique Hotel Sopiane **** Café Dante Campingidyll Dráva Hotel Thermal Resort Hotel Fenyves *** Panoráma Francia emlékmű Gitta nyomda Lovastanya, Gyűrűfű Harka-kút Feszület, Pécs Jókai Mór tér Kémes lakatok Lidia Apartmanhotel Makár tanya Máriagyűd Mecsextrém Park Szerb-Ortodox templom Ősi pincészet Barbakán Pegazus lovasfarm & panzió Falusi turizmus, Regenye Vendégház, Sasrét Draskovich kastély Seven 7 siklósi vár siklosi várkert Mária szobor Városháza Siklós bólyi kálvária Niké-Szabadság emlékmű Széchenyi tér Székesegyház, Pécs Szigetvári Gyógyfürdő Ali pasa dzsámija Szigetvár, Zrinyi tér Vanyúr István, Kossuth szobra Nemzeti Színház, Pécs Nagyharsányi szoborpark Hősök tere, Bóly Szőlő mező Katolikus templom, Harkány Vendégház, Nagymáté Szigetvári Vár Vendégház, Mészkemence városháza Villány Vylyan borászat Wunderlich Hotel Xavin